Friday, July 10, 2015

Lennuinfo ja vahepealsed tegemised

¡Buenos días!

Jagan teiega enda lennuinfot, mille sain tegelikult juba aprillis teada. Ärasõit toimub 21. juulil kl 06.45 Tallinna lennujaamast. 

Tallinn 06.45 - Amsterdam 08.15
Amsterdam 21.05 - Santiago 10.10 (22.juuli)

Seega on Amsterdamis mul 13 tundi vaba aega ning ka sõit Amsterdamist Santiagosse kestab 13h. Santiagosse jõudes toimub kohe aasta alguse seminar ning peale seminari (25. juulil) sõidan Santiagost lennukiga Calamasse ja näen esimest korda enda vahetuspere!!
NB! Kõik sõbrad ja tuttavad on oodatud hommikul kl 04.40 21. juulil Tallinna lennujaama! :)

Vahepeal toimus ka ELO ehk eelorientatsioon, mis on paaripäevane laager vahetusõpilaste ettevalmistamiseks vahetusaastaks. Sel aastal toimus see Kurtna Peo - ja Puhkekeskuses YFU 24. lennule 26.-28. juunil. ELO oli väga lõbus ja küllaltki hariv. Olen nüüd kindlasti rohkem valmis vahetusaastale minema ja loodetavasti oskan ka probleemide korral õigesti käituda. Suur tänu ka peakorraldajatele ja tiimaritele, kes tegid need kolm päeva väga lahedaks!

Siin on ka kokkuvõttev video ELO-st, mille autor on Liisa Pohlak (USA 2012/2013):


YFU 24. lend ja vabatahtlikud


Olen täitnud ka väga palju vajalikke pabereid nt viisa jaoks ja vanemate loa jaoks. Vanemate luba tuleb näiteks notariaalselt kinnitada ja seejärel Tallinnas Välisministeeriumis legaliseerida ning 1 A4 maksab 20 eurot. Pean minema veel ka Soome viisale järele ning viisa läheb ka vähemalt 100 eurot maksma. Seega vahetusaasta läheb mul üsnagi kalliks maksma ja olgugi, et programmi kogumaksumus on mul tänu toredatele toetajatele ja vanematele juba koos, siis raha kulub veel küll ja küll ning toetada saab mind kuni programmi lõpuni! :)

Kui Sul on küsimusi mu vahetusaasta kohta, siis sellel lehel (http://ask.fm/KristiTsiilis) on selleks võimalus! PS! Kui on kogunenud piisavalt küsimusi, siis teen blogisse postituse ja vastan neile. Sinna lehele ei vasta.

Üritan veel viimased päevad Eestis pere ja sõpradega veeta, sest vahetusaastani on jäänud VAID 11 päeva!! Emotsioonid on täielikult laes, aga samas on ka kurb Eestist ära minna.

¡Hasta la proxima!

No comments:

Post a Comment